Skip to main content

Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija

Naprapaatti on manuaalisen lääketieteen asiantuntija, joka on erikoistunut tuki-ja liikuntaelimistön toimintahäiriöiden ja sairauksien tutkimiseen, hoitoon ja ennaltaehkäisyyn. Naprapaatin käyttämiä hoitomuotoja ovat muun muassa nivelmanipulaatio ja -mobilisaatio, hieronta, triggerpistekäsittelyt sekä harjoitusterapia.

Vastaanottokäynnin lähtökohta on löytää vaivalle syy, jota lähdetään hoitamaan. Oikean diagnoosin löytäminen mahdollisimman varhain ennaltaehkäisee kipujen kroonistumista ja vähentää hoidon kustannuksia. Naprapaatin työssä korostuukin kliinisen testaamisen taito sekä erotusdiagnostiikka eri vaivojen ja sairauksien välillä. Tämä antaa hoidolle hyvät ja turvalliset lähtökohdat, mitään ei hoideta tutkimatta tai perustelematta. Mikäli vaivalle ei löydy loogista selitystä kliinisen testaamisen keinoin, ohjaa naprapaatti potilaan lisätutkimuksiin.

Hoitoon kuuluu

1

Tutkiminen

Haastattelu ja kliininen tutkimus
2

Manuaalinen hoito

nivelmanipulaatio- ja mobilisaatio, hieronta, triggerpistekäsittely
3

Kuntouttavat harjoitteet, neuvonta

jälkihoito ja potilaan ohjeistaminen

Yleisimpiä syitä hakeutua naprapaatille

  • Selkäkipu
  • Niska-hartiaseudun kipu
  • Ylä- ja alaraajojen säteily tai puutuminen, ”iskias-oireet”
  • Nivelkivut
  • Huimaus
  • Päänsärky
  • Jänteiden kiputilat
Varaa aika

Lisätietoja naprapatiasta löytyy sivulta http://www.naprapaattiyhdistys.fi/.

Suomessa koulutus kestää neljä vuotta Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulussa. Lisäksi naprapaatiksi voi opiskella myös Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Naprapaatti on nimikesuojattu ja Valviran rekisteröimä terveydenhuollon ammattihenkilö.

Naprapaatin vastaanotolle voit tulla myös ilman lähetettä. Otathan mukaasi mahdolliset lääkärin lausunnot vaivaasi koskien.